Прекратиха делото за частния пловдивски парк в "Северен"

Процесът бе по жалба на "Парадайс Гардън резиденс" ЕООД

Новини
14:48 - 26 Септември 2019
1512
Прекратиха делото за частния пловдивски парк в "Северен"

Административното дело за мълчаливия отказ за строеж на паркинг зад хотел "Санкт Петербург" в Пловдив е прекратено, пише Plovdiv24.bg. Делото е образувано по жалба на "Парадайс Гардън резиденс" ЕООД на Байрям Солак, който е искал да изгради временен паркинг в градинката зад хотел "Санкт Петербург".

Инициативният комитет за спасяване на парка с председател Асен Костов поиска да участва в делото, но искането беше отхвърлено като неоснователно. Причината е, че, първо, ИК няма регистрация като юридическо лице и второ, не е страна в административното производство.

За изграждането на временен паркинг Байрям Солак депозирал в администрацията на "Северен" схема за съгласуване на обекта. С решение от 14 март 2019 г. РЕСУТ излиза с решение, че не съгласува представената устройствена схема с мотиви, че не е изяснена собствеността на терена и са необезпечени противопожарни устройства. Писмен отговор е бил изпратен до фирмата.

След констатирането на фактите, съдът остави жалбата без разглеждане и прекрати производството. Определението може да се обжалва в 7-дневен срок пред ВАС.