Прекратиха досъдебното производство срещу Ален Делон за оръжията в дома му

В доклада се посочва, че разговорите с децата на актьора и неговите служители разкриват, че „тези огнестрелни оръжия са били използвани от различни членове на семейството като хоби в стрелбището на имението“

Новини
17:09 - 27 Юли 2024
1369
Прекратиха досъдебното производство срещу Ален Делон за оръжията в дома му

Досъдебното производство, образувано във връзка с изземването на 72 огнестрелни оръжия от дома на актьора Ален Делон - един от последните гиганти на френското кино, е прекратено, съобщи прокуратурата в петък, съобщава АФП.

Това решение е взето, без да е имало възможност да бъде разпитан 88-годишният актьор „с оглед на неговата уязвимост“ и „след лекарски съвет“, заяви прокуратурата и добави, че „е разпоредено унищожаването на всички огнестрелни оръжия и боеприпаси“.

По време на претърсване следователите откриха истински арсенал: 72 оръжия, включително от категории А (определени огнестрелни оръжия и военни материали) и В (оръжия, използвани за спортна стрелба, и такива за професионална защита), като и повече от 3000 боеприпаса. 

Обискиращите са отбелязали и наличието на стрелбище в имота на актьора, който е голям почитател и колекционер на огнестрелни оръжия.

Разследването е показало, че актьорът „никога не е декларирал тези оръжия пред префектурата и не е искал разрешение за притежаването им“, се казва в изявление на прокуратурата.

В доклада се посочва също, че разговорите с децата на Ален Делон и неговите служители разкриват, че „тези огнестрелни оръжия са били използвани от различни членове на семейството като хоби в стрелбището на имението“. 

Прокуратурата също така уточнява, че според „различни свидетелски показания“ „тези оръжия са собственост на Ален Делон, който ги е притежавал в продължение на много години и дори е предложил някои от тях на публичен търг през 2014 година“. 

Такъв е конкретно случаят с уинчестъра от сериала „Издирва се: Жив или мъртъв“, дарен от Стив Маккуин, и револвера от филма „Червено слънце“ – предложени на търг през 2014 г.

Легендарният актьор, който страда от лимфома и получи инсулт през 2019 г., беше поставен под „засилено попечителство“ в началото на април.