Прекратиха издирването под вода на индонезийския "Боинг"

Втората "черна кутия" се е разпаднала и са намерени само нейни фрагменти

Свят
11:37 - 19 Януари 2021
1033
Прекратиха издирването под вода на индонезийския "Боинг"

Индонезийските спасители прекратиха днес издирването под вода на човешки останки и фрагменти от втората "черна кутия" на катастрофиралия преди десет дни пътнически самолет "Боинг 737-524", предаде ТАСС, като се позовава на местни медии.

Височината на вълните в Яванско море достига два и половина метра и поради големите рискове водолазите не могат да започнат работа, но издирването по повърхността на морето продължава, каза говорител на националната издирвателно-спасителна служба. Вчера властите удължиха до 21 януари операцията по издирване.

Досега е намерено само устройството, регистриращо параметрите на полета и то се проучва от експерти. Но втората "черна кутия", която записва разговорите в пилотската кабина, се е разпаднала и са намерени само нейни фрагменти.

Самолетът на индонезийската авиокомпания "Шривиджайя еър" излита на 9 януари от Джакарта за град Пантианак, провинция Западен Калимантан, с 62 човека на борда. Няколко минути след това машината пада в морето в района на островите Серибу. Наземните служби не са получавали по това време нито един авариен сигнал от самолет в района.