Премиерът: 379 млн. лева за пътища, инфраструктурата е неотменим приоритет

В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС

Новини
12:25 - 19 Август 2020
1285
Премиерът: 379 млн. лева за пътища, инфраструктурата е неотменим приоритет

"Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса".

Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook, като добавя, че тяхната цел е "още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин".

Именно затова и днес на заседанието на кабинета са били отпуснали до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана.

По думите му направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

Борисов изтъква, че пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони.

"Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура", завършва Борисов.