Премиерът Бойко Борисов: Национализация на частните лотарии? Дълбоко невярно!

Когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те не плащат такси, се взима лицензът и нищо друго

Новини
10:46 - 23 Януари 2020
4530
Премиерът Бойко Борисов: Национализация на частните лотарии? Дълбоко невярно!

Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те трябва да плащат такси, а те не го правят, се взима лицензът и нищо друго. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“. 

„Създава се много грешно впечатление с умисъл, или не, или от незнание, но в публичното пространство вървят странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол или още казано - Държавна финансова инспекция, адресиран до финансовия министър и главния прокурор. Този доклад от много страници, за който те си носят отговорност, това е официалният доклад, и касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като вече прокуратурата е иззела, направили са изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена“, допълни той. 

Според министър-председателя, ако досегашните твърдения, че частните хазартни оператори не са плащали на държавата уредените по закон такси за дейността си, те трябва да бъдат наказани с отнемане на лиценз за дейността им, но това в никакъв случай не би означавало национализация. 

„За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиона лева такса от различни дружества. Дали е виновна Комисията и дали хора оттам ще бъдат осъдени? Ще видим. В момента всички работят на пълни обороти“, посочи Борисов.