Премиерът: Хора на президента ме сготвиха в спалнята

Актуални новини
11:26 - 24 Септември 2020
8153
Премиерът: Хора на президента ме сготвиха в спалнята

Премиерът Бойко Борисов обвини директно президента Румен Радев за снимките в спалнята си, на които се виждат кюлчета злато и пачки по 500 евро. Според Борисов най-близки хора на държавния глава са организирали операцията, за която са се готвили от години.

"Президентът е политически играч. Той не е безпристрастен и това го прави субект. Той не е равноотдалечен, а много силно политически украсен - дали към нова партия, дали към БСП или ДПС. Не е към ГЕРБ", коментира Бойко Борисов. 

Той обаче го предупреди, че като говори, трябва внимателно да мисли за себе си. 

"Аз съм изяснил как коварно неговите хора на жаргон ме сготвиха. С една прекрасна госпожа, която в мое отсъствие дойде и нащрака. Шапка им свалям. Перфектно го направиха. Година са се готвили за този момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, с който се снима спалнята, къщата, сервизните помещения в мое отсъствие", подчерта министър-председателят. 

"Всички знаят, че касата е пред вратата. Там беше - там седи. Като ченгеджийска операция е фантастично. Шапка им свалям. Не случайно само той го повтаря. Защото неговото обкръжение го свърши", не спря Бойко Борисов. 

В същото време той подхвърли темата за записи на самия държавен глава. 

"А неговите записи? Дето хъка-мъка. Прикриване на проверка. Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но има ли смисъл? За мен е приключил случая. Не мога да отрека, че по брилянтен начин го направиха. После как ги пришиха. Убийство на манекенка в Гърция - пълна лъжа се оказа. После Борисов пие ракия с гангстери. Гангстерът се оказа Себастиан Курц в Австрия. Такива примери с къщи, острови", обърна го на ирония Бойко Борисов.