Премиерът иска дебат за мерките между НОЩ и мангъровистите

Борисов обвини Радев за разрастване на епидемията

Политика
09:35 - 10 Юли 2020
2232
Премиерът иска дебат за мерките между НОЩ и мангъровистите

Премиерът Бойко Борисов поиска да бъде организиран дебат за противоепидемичните мерки между членовете на Националния оперативен щаб заедно с други медици и експерти, които критикуват затягането на мерките и които смятат, че вирус няма. Желанието си министър-председателят съобщи по време на близо едночасовия си брифинг в Министерския съвет.

Според него този дебат трябва да е публичен и самият той иска да го гледа. Накарах се на щаба и им казах да направят медицински дебат пред медиите заедно с тези, които не вярват в коронавируса, отбеляза Борисов.

Премиерът прогнозира, че след вчерашния многоброен протест в центъра на София заразените от коронавирус ще са повече. Той се възмути, че е бил глобен 300 лева заради това, че е бил в Рилския манастир без маска, за да се помоли пред иконите и да ги целуне, а сега никой не глобявал протестиращите, които вчера били без маски и не спазвали социална дистанция. 

Вчера имаше повече хора отколкото на мачовете, коментира Бойко Борисов. Според него няма разлика между масовото събиране в дискотеките и събирането на хора за протест пред президентството.

Ако щабът не направи още днес публичен дебат, пак ще пусна дискотеките и баровете. Да се знае, че президентът Радев е спомогнал за разрастването на пандемията, заяви премиерът. Ние сме управляващи, но всъщност се държим като опозиция, заключи той.