Премиерът: Нямам доверие на Лозан Панов

Председателят на ВКС се изявява като политическа фигура и коментира политически теми, отсече Бойко Борисов

Новини
18:03 - 08 Май 2019
2162
Премиерът: Нямам доверие на Лозан Панов

Нямам доверие на председателя на ВКС Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура и прави коментар на политически теми - той трябва да си гледа съда. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

Борисов коментира и показния арест на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.

„Два пъти съм им казвал мнението си на всички участници в ареста. Те ми обясниха, че трябвало всяка една банкнота да се опише, за да не им падне вещественото доказателство. Дори и най-тежкият престъпник трябва да бъде уважаван като човек. След като на тази крехка жена й сложиха белезници на краката и ръцете и до нея вървяха двама гиганти полицаи, в последствие арестите, които гледах, бяха много семпли и точни. Взеха си поука и не са допускани такива грешки. Видяхте колко арестанти от чужбина се докараха без парадийност. Така че мисля, че и за службите това е обица на ухото“, заяви министър-председателят.

На въпрос дали има доверие в КПКОНПИ и нейните шефове, Борисов отговори, че си има начин по който се избират шефовете на комисиите. „И това е политическата система. КПКОНПИ свърши много работа – над 2 млрд. лв. са парите, които е конфискувала или запорирала“, коментира той.