Премиерът отново инспектира Перник

Бойко Борисов навести обновения ТЕЦ "Република" и пречиствателната станция за питейна вода

Новини
12:20 - 02 Март 2021
1639
Премиерът отново инспектира Перник

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник посетиха новоизградените съоръжения към ТЕЦ "Република" в Перник. Това стана ясно от включване през Фейсбук на страницата на българския премиер Борисов.

Заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър Николай Нанков премиерът провери и ремонта на пречиствателната станция за питейна вода в миньорския град.

С 2/3 е спаднал разходът на водата след смяната на водопровода, докладваха от станцията. Само преди година Перник беше пред водна криза заради множество аварии на ВиК мрежата и празния язовир "Студена". Започна и изграждането на нов утаител на пречиствателната станция, което тогава трябваше да гарантира използването на водата и от мъртвия обем на язовир. Кметът Станислав Владимиров пък поясни, че подменят 60 км водопровод в града.

„Тук трябва водата да е най-хубавата. Перничани да пият най-хубавата вода", заяви Борисов и допълни, че за изградения нов водопровод в града материалите са от най-скъпите и надеждните.

Премиерът, финансовият министър и зам.-министърът на регионалното развитие ще продължат разходката си из страната. Рано тази сутрин те посетиха строителството на магистрала "Струма" и тунел "Железница", който се очаква да бъде готов септември.