Премиерът: Спасихме човешки животи

Без Божията помощ трудно всеки от нас би се справил, каза Главчев

Актуални новини
11:48 - 24 Юли 2024
2417
Премиерът: Спасихме човешки животи

Спасихме човешки животи, овладяхме пожарите на територията на страната. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев на редовното заседание на Министерски съвет.

„Благодарение на усилията на пожарникарите, военнослужещите и доброволците, както и на всички около тази маса, вече може да се каже, че пожарите са овладени. Нямаше жертви. Няма по-голяма ценност от живота. Накрая усилията на всички – пожарникари, военнослужещи и доброволци, бяха подпомогнати и от природата, с помощта на Господ. Без Божията помощ трудно всеки от нас би се справил“, каза премиерът. 

Преди заседанието служебният премиер Димитър Главчев посрещна в сградата на Министерския съвет  Негово Светейшество Даниил, Патриарх Български и Митрополит Софийски. 

„Чухте каква благословия ни даде Негово Светейшество патриарх Даниил. От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят, да се обединят, да действат заедно, тогава резултатите ще са много по-добри“, каза Главчев пред министрите и представителите на медиите. 

„Ако има някой желание, ще има възможност да живее при условията, при каквито живеят украинците, след като това е измерителят за благополучие“, каза саркастично министър-председателят предвид войната в Украйна.

По думите му следват действията на останалите министри от кабинета. „От социалните помощи са 1578 лв. за най-належащите нужди; 2500 лв. са за обзавеждане. За земеделците са предвидени помощи, ако са физически лица – 25 000 евро“, допълни той.