Премиерът: Трябва ни водонепроницаемо облекло

Актуални новини
15:15 - 08 Март 2020
2214
Премиерът: Трябва ни водонепроницаемо облекло

„Трябва ни водонепроницаемо облекло за коронавируса”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на текстилната индустрия в Министерски съвет заради коронавируса, предаде „Фокус“.

Премиерът уточни, че утре в 14 ч. продължават обсъжданията с текстилната индустрия.

„Щабът ме информира и това, което са задали. Трябва ни водонепроницаемо облекло“, коментира министър-председателят и подчерта, че именно това е заданието.

„Максимално бързо да направите модела, кройките. Вече машините на всички са такива, че са компютри. Дето се вика, да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за печалби, за спекула, а точно обратното.

Да проявим патриотизъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се мобилизира. Това, което като разходи има, ние ще си го платим през Министерство на здравеопазването.

Никой не иска да поемете тежест. За нас услугата е, че максимално бързо да знаем, че може да си произвеждаме тези маски, това облекло, съответно калцуни и всичко останало“, каза още Борисов.

Според него с обща воля ще се преодолее ситуацията. „Да покажем, че нашата текстилна и шивашка индустрия не е само за ишлеме“, допълни още министър-председателят.