Премиерът увери, че изборите ще бъдат честни

Стефан Янев призова българите да гласуват

Политика
10:30 - 10 Ноември 2021
1539
Премиерът увери, че изборите ще бъдат честни

Използвам възможността с оглед на предстоящите избори да призова българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас Изборите са в основата на демократичния процес. Трябва да бъдем активни отговорни и съзнателни, когато участваме в него. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката - подчертавам, че това са само спекулации, които имат за цел да дискредитират изборния процес. Основната цел е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и да гласуват, подчерта премиерът.

От гледна точка на служебния кабинет, ви гарантирам, че сме взели всички необходими мерки за честен и прозрачен вот. Искам да напомня, че политическите партии трябва да генерират управленски политики, а не да дискредитират изборния процес, заяви Янев.
Българската политика се нуждае от промяна и затова призовавам българските граждани да излязат да гласуват. Надявам се това да доведе до стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи и те да започнат с реформа в съдебната система, допълни още Янев.


Снимка: Агнес Методиева