Премиерът връща брифингите за COVID-19

Без страх и паника дават информация за вируса 1 път седмично

У нас
14:35 - 25 Септември 2020 (обновена)
3854
Премиерът връща брифингите за COVID-19

Премиерът Бойко Борисов връща брифингите за динамиката в коронавирусната епидемия у нас. Разпореждането му идва заради бъркотията в посланията и фейк новините около COVID-19 в страната. На среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов Борисов заяви, че страната се справя по-добре от много други с много по-тежки мерки. 

Все пак брифингите ще са не всеки ден по няколко пъти, както бяхме свикнали в началото на извънредното положение през март, а веднъж в седмицата.

Здравният министър изтъкна, че България заедно с още три страни са единствените в Европа с отрицателна тенденция от минус 6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия период средната тенденция в Европа е за покачване от плюс 22%. „Готовността на здравната ни система продължава да е на високо ниво“, посочи министър Ангелов.

„В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме“, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът бе категоричен, че няма да се правят КПП-та и опроверга всякакви спекулации за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората.