Претендент за световната титла на Уайлдър изгоря с допинг

За втори път хващат Дилиън Уайт със забранени вещества

Бокс
14:26 - 25 Юли 2019
2391
Претендент за световната титла на Уайлдър изгоря с допинг

Боксьорът в тежка категория Дилиън Уайт е дал положителна проба за забранени вещества. Това се е случило на 17 юли - три дни преди мача му с Оскар Ривас в Лондон, който бе спечелен от англичанина. Въпреки положителната проба мачът е бил разрешен от британския орган, който отговаря за допинг контрола.

С победата си Уайт стана официален претендент за титлата на Световния боксов съвет (WBC), която в момента е притежание на американеца Дионтей Уайлдър. Евентуално наказание ще последва, когато разследването по казуса приключи изцяло.

Това е втори случай с допинг скандал за Уайт. Той бе наказан за две години да не се бие, след като даде положителна проба за метилхексанамин след успеха му му с нокаут над Шандор Балог на 13 октомври 2012 г.

Миналата година промоутърите гласиха мач между Дилиън Уайт и нашия Кубрат Пулев, който да определи претендентът за колана на IBF. Битката обаче така и не се състоя. Вместо това британецът предпочете да се бие с Джоузеф Паркър, когото победи със съдийско решение.

Снимка: БТА