Преводачът на Бойко: Голям фен съм на Тръмп, държи на думата си

Новини
09:00 - 10 Декември 2019
2074
Преводачът на Бойко: Голям фен съм на Тръмп, държи на думата си

Българинът Йонко Мермерски, на когото се падна честта да превежда на срещата на Бойко Борисов с Доналд Тръмп в Белия дом, разказа нови любопитни детайли.

„Имаше моментална химия между двамата лидери, харесаха се веднага. Мисля, че срещата беше много успешна”, на мнение е професионалистът, чиито услуги са ползвани и на срещи с с президента Бил Клитнън.  

Йонко Мермерски работи с Държавния департамент от началото на 90-те години. От 30 години се занимава с преводачество.

Специалистът акцентира на проблема с визите:  „Стана дума за визите, които много вълнуват гражданите. Това е хубав момент да се натисне в тази посока, защото Тръмп каза пред камера, че ще разгледа въпроса. А когато даде дума, той я изпълнява. Доналд Тръмп прави това, което обещава”, каза още Йонко Мермерски.

Той обясни, че Тръмп до такава степен е човек, изпълняващ обещанията си, че ако е казал нещо, дори да е в ущърб на някои, пак ще го изпълни

Мермерски не скри, че е голям фен на американския президент тъкмо заради тези му качества. „Знам, че много хора не го харесват“, вметна той. И призна, че го харесва като президент, именно защото изпълнява обещанията си. Мермерски е убеден, че Тръмп отново ще спечели президентските избори в САЩ догодина, защото е намалил безработицата до 3,6%и е създал 7 млн. нови работни места в страната.

„Демократите постоянно правят гаф след гаф. Те започват да се самоизяждат. Няма кой да застане срещу Доналд Тръмп”, смята преводачът.