Превозвач №1 на Пловдив е катастрофиралият с Рейндж Роувъра на "Тракия"

Топ
12:36 - 05 Юли 2024
3911
Превозвач №1 на Пловдив е катастрофиралият с Рейндж Роувъра на "Тракия"

Превозвач номер 1 на Пловдив Петко Ангелов e шофьорът на луксозния Рейндж Роувър, който катастрофира вчера на "Тракия". 

Петко Ангелов е собственик на голяма транспортна компания за превоз на стоки, ослужва и повечето линии в обществения транспорт на Пловдив, пише "Пловдив Дейли".

Катастрофата стана часове, след като кметът Костадин Димитров даде едномесечен срок на превозвачите в града да подобрят качеството на услугата и да започнат да спазват стриктно разписанията. Димитров предупреди, че ако това не се случи до месец, договорите на фирмите нарушители ще бъдат прекратени. Преди две седмици фирма от групата на Петко Ангелов пое и курсовете по линията  Пловдив – София, която бе отнета от Веселин Дошков, съобщава "Флагман".

Според очевидци мощното возило летяло с висока скорост, когато водачът загубил управление. На асфалта има след от спирачен път, което показва, че автомобилът се е въртял на пътното платно. Цяло чудо е, че инцидентът се е разминал само с материални щети.

Мястото на инцидента е било обезопасен с предупредителни конуси, което предизвика задръстване на магистралата. Пристигнал е екип на полицията, а шофьорът е тестван за алкохол. Луксозният джип от последен модел на британската марка бе вдигнат с репатриращ автомобил.