Превръщат Зала 1 на НДК в „Замръзналото кралство“

"Господарите на спорта" завършват турнето си върху 9000 кг лед на 2 и 3 декември в София

Култура
18:14 - 12 Ноември 2019
2349
Превръщат Зала 1 на НДК в „Замръзналото кралство“

Държавният балет на лед „Санкт Петербург“ ще превърне Зала 1 на НДК в „Замръзналото кралство“. София е последната спирка от българското турне на "Господарите на спорта", които ще минат през шест града и ще играят спектакли по два пъти на вечер.

Шампионите по фигурно пързаляне направиха специален жест за публиката в столицата и пуснаха извънредно издание на култовият „Лебедово езеро“ в Зала 1 на НДК – на 2 декември, непосредствено преди шедьовърът „Лешникотрошачката“. Тежката артилерия на Константин Расадин ще бори гравитацията на пързалката с "Лебедово езеро" и на 3 декември.

Държавният руски балет идва с 22 шампиона по фигурно пързаляне, а двучасовите им спектакли са феерия от грация, приказно осветление, разтърсваща актьорска игра и оригиналната музика на Чайковски.

Общо 9000 кг лед ще превърнат сцената на Зала 1 на НДК в „Замръзналото кралство“, в което тежката артилерия на руското танцово изкуство ще пренесе публиката в едно по-добро духовно измерение. Театралната трупа атлети на леда от Санкт Петербург се радва на предана публика у нас и доказателство за това са трите разпродадени дати през 2018-та в Зала 1 на НДК.