ПРЕВРАТ! bTV назначи своя репортерка за премиер

Новини
12:45 - 17 Март 2020
10290
ПРЕВРАТ! bTV назначи своя репортерка за премиер

Поредната досадна редакторска грешка на Би Ти Ви направи от репортерката в частната национална телевизия Кристина Налбантова министър-председател, забелязаха наблюдателни зрители.

Грешката, с която премиерския пост на Бойко Борисов бе отнет за сметка на чаровната репортерка Кристина Налбантова, бе допусната във вчерашната вечерна новинарска емисия. В последните дни телевизията очевидно изпитва остър недостиг на редактори, тъй като грешките в надписите и дори поднасянето на фалшиви новини изобилстват.

Така например Би Ти Ви направи обширен репортаж за „дарението” на Кристияно Роналдо, който уж превърнал два от хотелите си в болници за пострадали от COVID-19. Новина, оказала се фалшива ден по-късно.

Вчера в обедната информационна емисия на Би Ти Ви пък с драматичен тон бе съобщена ужасната вест, че малко дете е заразено с COVID-19, а на този фон бе показана  хоспитализирано дете — детска ръчичка на системи и фотошопираната картинка, доукрасена с графика на сърдечен ритъм, все едно детето е на командно дишане.

„Не само Би Ти Ви допускат грешки, но те са национална телевизия и би следвало да имат подготвени редактори за новинарските емисии. Очевидно са ги пуснали в домашен отпуск заради коронавируса”, подмятат зрители. Началникът на новините Венелин Петков все още не е коментирал честите грешки на екипа си. Преди 3 години той се сдоби със "Златен скункс" заради разкритата от "Господари на ефира" измама новините в 22 часа да се излъчват с надпис "на живо", при положение, че са на запис.