Прея гостува на Цитиридис и остана при него

Изповеди
11:05 - 21 Февруари 2021
8874
Прея гостува на Цитиридис и остана при него

Прея вече е част от „Шоуто на Николаос Цитиридис“. За новия си ангажимент е особено развълнувана и вдъхновена. „В шоуто се държат супер с мен – гледат си ме, екипът е чудесен. Вчера с Николаос си говорихме колко е ценно, че целият екип е отворен за идеи. Това е изключително ценно. Много съм щастлива и благодарна от тази възможност!“, казва тя пред Би Ти Ви.

"Само аз ли имам навика да ходя на гости и понякога толкова да се изкефя, че да остана да живея там? Лош навик, лооош!", написа Прея в началото на февруари, когато стана част от шоуто на Цитиридис.

Певицата признава, че в началото се е притеснявала, защото е нова. Но след седмица вече почва да ги командва. Екипът на шоуто я описва като изключително енергична. Тяхното предизвикателство към нея е да изпее свое любимо парче или пък… „100 патрона“ на Ивана.

Прея е обещала да им сготви нещо много специално. Готвенето й е страст и дори вече пише кулинарна книга. „Много обичам да готвя. Успокоява ме. Въображението ми в кулинарията се разви от факта, че имах 3 неща в хладилника и трябваше да измисля как да ги комбинирам. Моят приятел обича да му готвя мексиканска храна – чили кон каре, енчилада и кесадия.“

Певицата с нигерийски корени обича да експериментира в кухнята и признава, че напоследък е задобряла в приготвянето на панакота: „Правя я по много различни начини – веган, с шоколад, без захар…“

И ако в кухнята може да си позволи да си дава време и да е разточителна, то в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ най-много й харесва динамиката. „Вдъхновяващо е. Много обичам динамична работна среда!“

Цялото име на шармантната, усмихната и екзотична певицата е Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. А историята около даденото й име е доста интересна. Родителите й дълго време не успявали да имат дете. Въпреки убежденията на лекарите, че това няма как да се случи, уповавайки се на вярата си и с много молитви, им се ражда дъщеря. Кръщават я Прея (молитва) именно заради множеството отправени молитви. Ейрин е на бабата от българска страна Ирина, а Комфорт – на другата баба.

„Наследих любовта към музиката си от баба си Ирина, която е оперна певица. Тя ме научи на първите песнички. Винаги пееше из къщи“, разказва певицата в студиото на „Тази събота“. „Талантът ми идва от моята българска страна, не от африканските ми корени“, споделя още тя.

Първата й по-сериозна музикална изява е като ученичка в 10-и клас, когато решава да се включи в музикален формат. Стъпва за първи път на музикална сцена с професионално озвучаване, но печели и друго – запознава се с хората, с които по-късно сформира своята група. Нарича ги „сродни души“.

Започва да работи и да пее твърде рано, още преди да завърши средното си образование. „Работех, докато учех. Беше ми трудно и си признавам, че училището пострада. Но се справих!“ – спомня си изпълнителката.

Прея разказва, че е пяла дори на поляна със сцена, построена на входа на параклис, както и в галерия-къща-ресторант.

Сега Прея е не само певица, но и музикален продуцент на своя албум.