През лятото ремонтират магистралите от понеделник до петък на обяд

Общество
18:51 - 19 Май 2022
3136
През лятото ремонтират магистралите от понеделник до петък на обяд

За да не се нарушава големият поток от коли по магистралите към Черноморието през летния сезон, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се е разбрала с пътните фирми текущите ремонти да се правят от понеделник до петък на обяд. Така трафикът за морето, който е най-силен през почивните дни, няма да бъде затруднен от ремонтните работи по магистралите "Тракия" и "Хемус". Това стана ясно от думите на председателя на АПИ Тодор Василев, който днес бе изслушан в парламентарната комисия по туризъм.

Той обеща, че ремонтите ще бъдат обявявани няколко седмици преди започването им на сайта на АПИ, за да може хората да са информирани и всеки да си направи план за пътуването. По думите му в района на Южното и Северното Черноморие се предвиждат доста ремонти.

Шефът на АПИ обясни, че "доста масирани" били действията, които агенцията е предприела в цялата страна за текущи ремонти и поддръжка на пътища, което със сигурност ще затруднява движението. "Опитали сме се да направим организация, за да може минимално да се затруднява придвижването през летния сезон", увери Василев.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Димитър Ташев отбеляза, че от месец насам са започнали сериозни задръствания от Бургас към Слънчев бряг заради северния обход на града и запита с оглед и на предвидения ремонт на пътя между Бургас и Царево дали ще има големи задръствания в Бургаска област през лятото на влизане в Бургас, на излизане към Южното Черноморие и на път за Слънчев бряг.