Президентът и съпругата му посрещат 80 абитуриенти в резиденция "Бояна"

Политика
19:02 - 30 Май 2024
2470
Президентът и съпругата му посрещат 80 абитуриенти в резиденция "Бояна"

Тази вечер президентът и съпругата му са домакини на традиционния абитуриентски бал от инициативата "Подкрепи една мечта". Тя е насочена към младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. За едно от децата, които ще празнуват тази вечер в резиденция "Бояна".  

"Много се вълнувам, ще държа реч пред президента и снимките ще ми напомнят всеки ден за това събитие", казва Снежина Янкова, една от абитуриентките тази вечер.

Президентът и неговата съпруга посрещат 80 зрелостници в резиденция "Бояна". За бала Снежина е избрала рокля в слънчеви цветове: "В по-екстравагантен стил, бунтарски, различава се от другите", разказва тя.

Снежина е настанена в приемно семейство. Завършва гимназия в Полски Тръмбеш, специалността ѝ са природните науки.

Преди година кандидатства за стипендия от инициативата на президента "Подкрепи една мечта". Тя е насочена към младежи от специализирани институции, като им помага с информация как да си намерят работа или да продължат обучението си във висше училище или професионален колеж.

"Ще кандидатствам в Русенския университет, специалност медицинска сестра. Обичам да помагам на хората. Вярвам, че дори само една добра дума може да им повдигне настроението и аз искам това да работя и там да се развивам", сподели Снежина Янкова.

Каква е най-голямата ѝ мечта: "Да създам нещо, което да остане във времето - дали като инициатива, дали като подкрепа за хората, искам просто така да дам от себе си и да остане, и да помага на хората".