Президентът на Байерн: Защо ни е Холанд, когато имаме най-добрия футболист в света?

Матс Хумелс даде ценен съвет на норвежкия нападател на Борусия Дортмунд

Спорт
22:04 - 14 Октомври 2021
3122
Президентът на Байерн: Защо ни е Холанд, когато имаме най-добрия футболист в света?

Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер отговори на въпрос дали клубът може да си позволи да привлече Ерлинг Холанд. Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) от доста време е свързван с трансфер на “Алианц Арена”, но засега шефовете на баварците отричат за интерес към норвежеца.

“Такъв въпрос не стои пред нас. Имаме Роберт Левандовски, който в момента е най-добрият футболист в света и всеки сезон бележи повече от който и да било друг”, коментира Хайнер пред “Зюддойче Цайтунг”.

Според “Билд” обаче, на срещата на Борда на директорите тази вечер една от обсъжданите теми е била дали Левандовски ще напусне след края на сезона и ако това се случи, може ли Холанд да е неговият заместник. За да привлече голмайстора на Борусия (Д), Байерн трябва да отдели много сериозни средства - откупната клауза на нападателя в размер на 75 млн. евро, около 30 млн. годишно за заплатата му, между 30 и 40 млн. за агента Мино Райола и допълнителна комисиона за бащата на Холанд.

Естествено, Байерн не е единственият клуб, който следи ситуацията около Холанд. Манчестър Сити вече има уредена среща с Райола, на която да бъде обсъдено при какви условия стрелецът може да облече небесносиния екип. На опашаката са още Барселона, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

Защитникът на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс предупреди съотборника си Ерлинг Холанд да не бърза с решението да напусне “Сигнал Идуна Парк”.

“Напълно ще разбера Ерлинг, ако избере да остане в Борусия. Той знае какво има тук. Не губя надежда, че Холанд ще продължи да играе в Дортмунд още дълго. Тревата на другите места невинаги е по-зелена и това трябва да е ясно”, заяви Хумелс пред “Шпорт Билд”.

Договорът на Холанд с “жълто-черните” е до 2024 година, но в него има клауза, която позволява на норвежеца да напусне следващото лято срещу 75 млн. евро. При постигането на определени цели през сезона, сумата може да нарасне до 90 млн.

Холанд е трансферна цел на Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Байерн (Мюнхен), Ювентус, Челси, Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.