Президентът на Бразилия: И гладът убива, не само коронавирусът!

Работата не трябва да спира, защото ще стане по-зле, заяви Жаир Болсонаро

Новини
17:32 - 31 Март 2020
3676
Президентът на Бразилия: И гладът убива, не само коронавирусът!

Глобалната пандемия от COVID-19 се превръща в същински бич за световната икономика, тъй като милиарди по целия свят са принудени да стоят по домовете си, докато вирусът бива изолиран от здравните власти. Но коронавирусът не е единственият, който е способен да отнема животи, категоричен е президентът на Бразилия Жаир Болсонаро.

“Тези, които са под 40-годишна възраст, имат почти нулев шанс да починат. Така че няма причина да не пускаме тези хора да работят. В крайна сметка, ако в някои случаи вирусът убива, гладът също убива“, коментира държавният глава, цитиран от Reuters.

Бразилия е една от страните с относително облекчен режим на извънредно положение, за което Болсонаро търпи сериозни критики от международната общност. Смята се, че рейтингът му дори страда сериозно, тъй като обществото черпи информация от медиите, където се отразява картината по целия свят.

По последни данни в южноамериканската страна са отчетени 4 630 случая на заразени с COVID-19, като смъртните случаи са 163, а излекуваните са 120.