Президентът от град Левски: С тиранията трябва да се борим заедно

Свободата е път, който всеки сам трябва да измине, заяви Румен Радев по случай рождението на Апостола

Общество
21:12 - 18 Юли 2020
2746
Президентът от град Левски: С тиранията трябва да се борим заедно

Президентът Румен Радев произнесе слово по случай рождението на Васил Левски. За първи път церемонията по отбелязването на годишнината на Апостола се провежда в град Левски и БНТ прекъсна зарята, за да бъдат чути думите на държавния глава.

Ето обръщението на президента към жителите на града: 

"Благодаря за поканата да споделя с вас този свят празник. Когато отбелязваме 183 г. от рождението на Апостола за мен е чест да съм в Левски. Повече от век, изпълвате с достойнство висотата на тази отговорност да сте жители на този град с името на дякона. 

Стремежите на Левски са актуални и днес. Нима са загубили смисъл думите му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили и заедно?! Нашето време изисква да пробудим непримиримостта на Левски, да осъзнаем, че свободата е път, който всеки трябва сам да измине. 

Да не забравяме, че Левски е нашият защитник пред времето, но и нашият съдник пред историята, защото ни завеща своя морален пример, с който мерим думите и делата си. Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост. Особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път. Път като личности, път като нация с ясна визия и ясно бъдеще.

В днешния светъл празник пожелавам здраве и висок дух. Поклон пред паметта и делото на Апостола на свободата!"