Президентът отмени приема за 3-ти март

Актуални новини
12:39 - 28 Февруари 2020
2726
Президентът отмени приема за 3-ти март

Във връзка с препоръките да не се организират масови събития на закрито няма да се провежда традиционният прием в Централния военен клуб в столицата по случай 3 март, съобщиха от администрацията на държавния глава. 

Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова обаче ще вземат участие в тържествената програма, с която ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март.

В 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще пристигне в Шипченския манастир „Рождество Христово“.

В 11.00 часа на площадката под връх Шипка президентът Радев ще присъства на панихида в памет на загиналите войни. Държавният глава ще бъде посрещнат с официална церемония, по време на която ще приеме рапорта на началника на караула, след което ще произнесе слово.

От 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 142 години от Освобождението на България.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София президентът и вицепрезидентът ще присъстват на тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово.