Президентът: Партиите броят гласове, а не заразени и починали

Всички са изплашени, никой не иска да заеме ясна позиция, заяви Румен Радев от Брюксел

Политика
19:03 - 22 Октомври 2021
2323
Президентът: Партиите броят гласове, а не заразени и починали

Не трябва да допускаме пик на COVID-19, който да взриви здравеопазването в България по начина, по който това се случва в момента в Румъния, но същевременно партиите даже не излизат с ясна позиция за преодоляване на здравната криза. Това заяви пред журналисти в Брюксел президентът Румен Радев.

„Болшинството от партиите – част от тях са заети да организират протести, други са заети да подкрепят тайно тези протести и да ги разпалват. Всички са изплашени, никой не иска да заеме ясна позиция. Много партии в момента броят гласове – ще вземат или ще губят гласове, ако заемат позиция. Не броят хората, които се заразяват, не броят с колко лекари и медицински сестри разполагаме, не броят колко хора умират“, подчерта държавният глава.

Той призова „за съзнателност, за разбиране на това, което прави правителството“. Радев призна, че кабинетът „подлежи на критика за начина, по който се провеждат тези мерки“.

По думите му нашата страна и Румъния са били споменати, макар и не поименно, от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен като пример за лошо развитие на борбата с пандемията, която „в Източна Европа се разгаря отново“.