Президентът: Призивите за оставка са факт! (СНИМКИ)

Политика
10:35 - 06 Август 2020 (обновена)
5565
Президентът: Призивите за оставка са факт! (СНИМКИ)

Призивите за оставка и честни избори с машинно и дистанционно гласуване са факт. Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да запазим излизане от тази демографска катастрофа.

Това каза президентът Румен Радев по време на представянето на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава.

Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза и върна историческия часовник на България в зората на прехода, когато много от нас се учеха да живеят свободно, заяви Радев.

Трябва да разберем в дълбочина причините защо стигнахме дотук и едва тогава да градим реалистични планове за бъдещето. Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната. 

Резултатите от работата на съвета съвпадат с исторически за страната момент, когато българите излязоха от апатията, хипнозата и пропагандата, коментира Радев. Когато българите демонстрират своята решимост да си отвоюват държавата от мафията и единно заявяват желанието си да живеят в нормална, демократична, европейска държава, допълни той и отново поиска честни избори и машинно гласуване.

Снимки: Агнес Методиева