Президентът Радев отсвири мама Станка за ЧРД

По традиция всяка година главнокомандващият празнува в тесен семеен кръг със съпругата си Десислава Радева и с децата си Георги и Дарина

Политика
14:18 - 18 Юни 2024
5735
Президентът Радев отсвири мама Станка за ЧРД

Президентът Румен Радев днес навършва достолепните 61 години, но няма да може да сподели празника с майка си Станка - жена, която му е дала живот, заради посещението си в Черна гора. Възрастната дама обаче е свикнала задълженията на Румен да му пречат да са заедно по семейни празници.

„Пожелавам на сина си да е жив и здрав, да изпълнява това, което обещава на хората, и най-важното, никога да не ме забравя! Наследил е най-силното качество, което го завърши като човек, а именно упоритостта. Благодарение на нея се превърна в това, което е. Няма как да отрека, че напоследък стресът много му се отразява“, споделя майката на президента.

Станка Радева така и не разкри как ще отпразнува рождения си ден синът ѝ, но по принцип Румен Радев никога не отбелязва празника си с големи тържества. По традиция всяка година празнува в тесен семеен кръг със съпругата си Десислава Радева и с децата си Георги и Дарина, които са от брака с първата му съпруга Гинка Кесякова. А и рядко си позволява отклонение от служебните ангажименти заради личен повод.

Мама не се сърди, че синът й е зает

През април се навършиха 4 години, откакто майката на държавния глава овдовя. Тя продължава да живее сама в хасковското село Славяново. Бащата на президента – Георги, си отиде през пролетта на 2020 г. на 82-годишна възраст след тежко боледуване и престой във ВМА. Сестрата на Радев Лозана и нейното семейство, които също живеят в столицата, се отбивали при възрастната жена по-често.

Обикновено на рождения си ден държавният глава получава нетрадиционни подаръци от втората си съпруга Десислава – преди години тя го изненада със спускане с лодка по бързеите на Струма. Друг интересен подарък бе и спускане в Дяволското гърло, но служебни ангажименти попречиха на семейството да преживее тази емоция и да влязат в ролята на истински пещерняци.