Президентът се отказа от парада в Москва

Политика
13:15 - 14 Април 2020
11321
Президентът се отказа от парада в Москва

Президентът Румен Радев няма да присъства на грандиозния парад за Деня на победата в Москва, научи Lupa.bg от администрацията на държавния глава.

„В условията на въведеното извънредно положение в България на този етап не се предвижда участие на президента в отбелязването на Деня на победата в Москва“, уточниха от “Дондуков“ 2.

Румен Радев беше един от първите, които потвърдиха своето участие в тържествата по случай 75-ата годишнина от победата над хитлерофашизма.

По време на телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин още в средата на февруари той отговори положително на отправената към него покана. 

Сега обаче, заради извънредните обстоятелства в цяла Европа и епидемията от коронавирус, се налага българският президент да пропусне това събитие.

Самият парад в Москва със сигурност ще се проведе. Така поне твърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Съществува вероятност обаче това да се случи не на 9 май, а на друга дата.

"Никой не трябва да се съмнява, че парадът на Деня на победата и празненствата ще ги има. Не знам дали ще стане на 9 май или по-късно, но това ще се случи със сигурност", заяви Песков в телевизионно интервю преди три дни.