Президентът заведе дъщеря си и жена си в Народния театър (СНИМКИ)

Румен Радев изгледа юбилейното 50-то представление на „Бащата” и се срещна с екипа на спектакъла

Култура
19:57 - 23 Май 2022
12602
Президентът заведе дъщеря си и жена си в Народния театър (СНИМКИ)

Президентът на Румен Радев и семейството му гледаха юбилейното 50-то представление на „Бащата” в Народен театър „Иван Вазов” в неделя вечерта. Държавният глава бе специален гост на празничния спектакъл.


След представлението, което събра препълнен театрален салон, директорът на театъра Васил Василев посрещна президента в историческия директорски кабинет, в който са работили всички ръководители на театъра от създаването му през 1904 г. до днес.

По-късно Румен Радев, съпругата му Десислава Радева и дъщеря му Дарина, която е студентка по актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов, се срещнаха с актьорите от постановката и режисьора на „Бащата” Диана Добрева. 

В главната роля е Владимир Пенев. На сцената му партнират Радина Кърджилова, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Константин Еленков и Явор Вълканов.

 „Бащата“ от френския драматург Флориан Зелер е абсолютен хит по театралните сцени на Ню Йорк, Париж, Берлин и Лондон. Виртуозният сюжет потапя главният герой Андре в свят на разклоняващи се самоличности. Пред зрителя лабиринтът на човешките спомени и емоции непрекъснато усложнява своите кодове, мести спасителните си изходи с напрежението и атмосферата на вълнуващ трилър и абсурдни комични ситуации.

С всяко действие Ана, Пиер, Лора, Жената и Мъжът поемат по непознати орбити, променят биографиите си, излагат нови версии за случващото се около тях. Така в апартамента на Андре бавно се наслагва неизвестността, докато на финала не избухне изненадващата истина.