Президентският съветник Илия Милушев на разпит в прокуратурата

Актуални новини
12:40 - 30 Юни 2020
6065
Президентският съветник Илия Милушев на разпит в прокуратурата

Съветникът на Румен Радев по сигурност и отбрана Илия Милушев e другият член на президентската администрация, който е викан на разпит в прокуратурата, довериха пред Lupa.bg.

В петък главният прокурор Иван Гешев разкри в предаването „Панорама” по БНТ, че освен Пламен Узунов, още двама съветници на държавния глава са разпитани в качеството им на свидетели по различни дела.

„Това са нормални действия. Във вторник беше иззет мобилния телефон на друг съветник на президента, вчера беше разпитан трети президентски съветник. Някой да разбра това нещо? Не – защото те не биха тъпана и не си викнаха медиите като Пламен Узунов”, беше коментарът на обвинител номер едно.

Все още не е ясно обаче по какъв точно казус Илия Милушев е бил привикан от прокуратурата.

Преди десетина дни неговият колега - секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов - беше призован в Специализираната прокуратура, за да даде показания по новообразувано досъдебно производство за търговия с влияние. Повод за това стана комуникация между него и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, от която става ясно, че Узунов му е изпратил проект на решение на Върховния административен съд пет дни преди то да бъде официално публикувано на сайта на съда.

Илия Милушев е един от най-близките съветници до президента Радев. Той е завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, Военната академия „Г.С.Раковски”, а малко по-късно – и Колежа по отбраната на НАТО в Рим.