При 2 милиона ваксинирани: Израел отчита над 9000 нови случая на COVID-19

От седмица е в сила 14-дневен твърд локдаун, включващ ограничаване на свободата на движение

Новини
13:13 - 15 Януари 2021
2857
При 2 милиона ваксинирани: Израел отчита над 9000 нови случая на COVID-19

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел остава много висок. За последното денонощие са отчетени нови 9172 случая, показват данните на израелското министерство на здравеопазването, цитирани от ДПА.

Новината идва на фона на противоречивата информация за рязък спад на новозаразените след началото на имунизационната кампания и ваксинирани вече над 2 милиона души в страната.

Днешният ден е четвъртият пореден, в който броят на новите случаи надхвърля 9000 - по-големи стойности на този показател от днешните са отчитани досега пет пъти. В понеделник беше поставен "черен" рекорд от началото на пандемията с 9710 нови случая на заразяване.

За сравнение Германия, която е с девет пъти по-голямо население от израелското, наброяващо над девет милиона души, отчита 22 368 нови случая на заразяване за последното денонощие.

Израел се намира в разгара на трета вълна на заразата. От седмица е в сила двуседмичен твърд локдаун, включващ ограничаване на свободата на движение. Хората имат право да се отдалечават най-много на километър от дома си.

Ръководителят на израелския оперативен щаб за борба с коронавируса Нахман Аш вече обяви продължаване на националната карантина с още седмица.

Експерти очакват ваксинационната кампания, която започна преди почти месец, скоро да даде резултат. Досега в Израел е поставена първа доза от ваксините на малко над два милиона души.