При акция във Ветово: Заловиха 32-годишен мъж с наркотици

Новини
16:18 - 15 Март 2024
1223
При акция във Ветово: Заловиха 32-годишен мъж с наркотици

32-годишен мъж е заловен с наркотици при акция на служители от РУ – Ветово. От ОДМВР-Русе на територията на град Ветово е проведена специализирана полицейска операция по линия на "противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества", реализирана под надзора на Районна прокуратура - град Русе.

В хода на операцията на ул. "Съединение" в града полицаи от местното районно управление са спрели лек автомобил марка "Фолксваген", управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка е установено, че водачът управлява с положителна проба за наркотични вещества, като тест с техническо средство е показал положителна реакция за употреба на амфетамин и метамфетамин, а в автомобила полицаите са намерили метална кутия, съдържаща суха тревна маса марихуана, с приблизително тегло около 5 грама.

Извършено е претърсване и в жилище, ползвано от мъжа, намиращо се на адрес в град Ветово, където е намерено още количество марихуана и електронна везна. Случаят се разследва в хода на образувано бързо производство по описа на РУ - Ветово, за престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. 32-годишният е задържан по ЗМВР.