При спецакцията на морето: Задържаха трима автокрадци, връщали коли срещу откуп

Бандитите свивали висок клас автомобили, произведени след януари 2021 г.

Общество
16:07 - 04 Август 2021
1828
При спецакцията на морето: Задържаха трима автокрадци, връщали коли срещу откуп

Трима криминално проявени мъже от Поморие и Несебър, които се занимават с кражби на на луксозни моторни превозни средства, са задържани днес по време на специализирана полицейска операция.

Мъжете на възраст 35, 42 и 50 години са задържани в различни населени места, разположени на територията на общините Бургас, Поморие и Несебър.

Тримата действали в условията на голяма конспиративност. След всяка от кражбите сменяли ползваните превозни средства, като се придвижвали главно по втори и трети клас пътища, за да избегнат системите за видеонаблюдение на главните пътни отсечки.

Установено е, че мъжете осъществявали кражбите на висок клас автомобили, произведени обикновено след януари 2021 год. Набелязвали превозните средства предварително и изчаквали отдалечаването на собственика на луксозния автомобил. Чрез скъпоструваща и изключително модерна техника, прониквали в купето му, укривайки го в близки населени места.

Целта им била: връщане срещу откуп на собственика или изкарването им през граница за трети страни. Констатирано е, че във всички осъществени до момента кражби на скъпи автомобили собствениците са чужденци, отседнали за почивка по Южното Черноморие, съобщава Флагман.

Двама от задържаните са с висящо от 2015 година дело за осъществено противозаконно отнемане на л.а. „Ауди Q 7”, осъществено от територията на Слънчев бряг.