Приемливо: 3 лева за чадър край Ахтопол (СНИМКИ)

Актуални новини
18:15 - 24 Юни 2020
12233
Приемливо: 3 лева за чадър край Ахтопол (СНИМКИ)

Цените на плаж "Делфин" край Ахтопол, където до преди няколко години се усамотяваха не само български, но и чуждестранни нудисти, тази година са свалили наполовина, показа проверка на Lupa.bg.

За да си наеме туристът чадър и шезлонг плаща 6 лева, което на фона на надутите на някои плажове цени и в сравнение и с миналогодишните, е напълно приемливо.

Плаж "Делфин" се намира в малък залив на Южното Черноморие, до село Варвара и Ахтопол и кандидатства за 

От 2017 известният като най-стар нудистки плаж по Южното Черноморие, се сдоби със стопанин. Тогава започнаха и споровете между наемател и нудисти, които настояваха да имат право да събират слънчеви лъчи, както майка ги е родила. Концесионерът обаче бе категоричен, че и в платената, и в безплатната част нудистите не са добре дошли. Стопанинът на плажа дори бе поставил камери на плажа, които да ловят нарушителите, тъй като според него предупредителните табели не били достатъчни.


Плажната ивица на "Делфин" редовно се почиства и летовници споделиха пред Lupa.bg, че са доволни от условията. Чадърите са сламени, шезлонгите дървени и удобни, казват те. "Делфин" кандидатства за Син флаг, който се дава на плажове и яхтени пристанища, които полагат специални усилия за опазването на околната среда. 

Концесионерът на плажа обаче е хубаво да обърне внимание на информационната табела, която е поставил, тъй като чужденците, владещи руски и английски, имат повод за смях и иронични подмятания. За всеки, който знае тези две езика веднага става ясно, че изреченията са преведени с гугъл преводач и предупрежденията и забраните на големия знак, поставен на кабинката на спасителите, изглеждат меко казано нелепо. "Загубени в превода", смеят се и родните туристи.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА