Приходите от мобилни и фиксирани услуги на „А1 България“ се увеличават през второто тримесечие

Икономика
12:35 - 13 Юли 2022
3448
Приходите от мобилни и фиксирани услуги на „А1 България“ се увеличават през второто тримесечие

През второто тримесечие мобилният оператор "А1 България" отчита ръст на всички основни показатели, като приходите от мобилни и фиксирани услуги се увеличават с 12,5 на сто до 121,5 млн. евро спрямо същия период на 2021 г., а общите приходи растат с 4,3 на сто и достигат 151,3 млн. евро, съобщава компанията.

Печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) възлиза на 63,3 млн. евро, регистрирайки ръст от 14,2 на сто на годишна база.

Увеличението на приходите от услуги се дължи на продължаващата позитивна тенденция в мобилния и фиксирания сегмент и ICT бизнес услугите, където се наблюдава увеличено търсене на IT и IoT услуги и решения за киберсигурност. A1 вече е сред водещите системни интегратори в страната и през месец май обяви придобиването на една от най-големите български ИТ компании - "СТЕМО".

Приходите от фиксирани услуги регистрират ръст от 16,8 на сто и достигат 42,1 млн. Общият брой фиксирани услуги се е увеличил с 4,4 на сто, а най-много растат тв услугите с 6,1 на сто. Основните причини за това са налагането на безкабелна интерактивна телевизия Xplore TV, която не се нуждае от монтаж и работи като приложение на смарт телевизорите, ексклузивното спортно съдържание на каналите на MAX Sport и високоскоростният домашен интернет, посочват от компанията.