Приказка: Куче и лисиче станаха брат и сестра

Топ
13:52 - 30 Март 2020
2428
Приказка: Куче и лисиче станаха брат и сестра

Историята може да прозвучи като анимация на Дисни, но в Уелс хората наблюдаваха как изоставеното лисиче Роузи откри приятел, близък като брат, в лицето на кученцето Мади, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Цялото котило от лисичета било почти изцяло избито от бащата на Роузи. Тя по случайност била пощадена и попаднала в дома на Ричард Боулър в планината близо до гр. Коруен в Северен Уелс. Сега 15-месечният лисунгер е неразделен приятел с Мади.

Четиридесет и четири годишният г-н Боулър бил в строителния бизнес, но решил да промени живота си и се преместил с 41-годишната си приятелка Хелън от графство Бедфордшър в дивата местност.

"Никой не знае какво се е случило с майката на Роузи", коментира стопанинът на странната двойка. "Известно е само, че бащата е убил котилото, а единственото оцеляло лисиче било намерено от хора в гората, още преди да е прогледнало".

Животинчето било предложено на Ричард и Хелън, защото местните хора знаели, че те са развили фотографски бизнес на дивата природа. В тяхното имение кучето им Мади, което е кръстоска от породата лейкландски териер, веднага приело Роузи като свое дете.

Новите приятели непрекъснато лудували, гонели се в кръг, а когато ги оставяли в хола на къщата, те го преобръщали с главата надолу.

Лисичето се оказало изключително интелигентно и се научило да имитира навиците на Мади. Роузи връщала хвърлени й предмети, сядала по команда и почти се научила да ползва тоалетна. Четириногите приятели се разделяли само нощем, когато лисичето било настанявано в удобно кучешко креватче. Стопаните правели това с профилактична цел, защото Роузи обичала нощем да гризе кабелите на телевизионната антена, което не е много здравословно за нея.

"Дейли мейл" публикува очарователни снимки, говорещи за дружбата между Роузи и Мади, които в други обстоятелства би трябвало да са врагове.