Приключение: Кубрат и Тервел на сафари с масаи (СНИМКИ)

Пътешествие
20:23 - 02 Февруари 2021
6305
Приключение: Кубрат и Тервел на сафари с масаи (СНИМКИ)

Африканското приключение на братя Пулеви продължава. Няколко дни след 16-ата поредна победа на Тервел Пулев, постигната в Танзания, той и Кубрат си позволиха кратка ваканция. Придружавани от техния промоутър Ивайло Гоцев, Пулеви приеха поканата на организаторите на боксовата галата в Дар ес Салаам и отидоха заедно на сафари.

Кубрат и Тервел, Гоцев и съпругата му Мария, и американският треньор Ибън Кейсън, който пристигна в Танзания специално, за да застане в ъгъла на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон, в неделя хванаха самолета от Дар за Килиманджаро. От там групата се насочи към прочутия национален резерват Серенгети.

"Искам да се бия с лъв. Тук е много красиво, хората са добри и сърдечни. Открихме новини приятели", коментира разпалено Кобрата.

Компания на Пулеви на сафарито прави известният британски промоутър Скот Фарел, на когото принадлежи идеята за възраждане на бокса в Африка. Негова е и поканата към Тервел за мача на африканска земя.

"Хубава страна, с хора, които носят красив дух. Искаме да помогнем на хора като нас да открият красовата на Танзания и да я посетят", споделя Тервел, който е най-впечатлен от срещата си с племето Масаи, което обитава територията около кратера на угасналия вулкан Нгоронгоро, който е най-големият угаснал кратер на Земята и също се намира в областта Серенгети.

Заедно със Скот Фарел, братя Пулеви прекарват два незабрави дни в прочутата планинска местност, като освен на дивата природа, се наслаждават и на традиционната местна кухня.