Прилепи с човешки размери плашат в нета

Мистериозните създания живеят във Филипините

Свят
14:56 - 08 Юли 2020
9180
Прилепи с човешки размери плашат в нета

Странни снимки се разпространяват от известно време в интернет и все още не е доказано, че те са истински. Възможно е да са фотомонтаж, но и за това няма категорични доказателства. Фотосите показват прилепи с човешки размери.

Публикувани са в Туитър от филипинеца Алекс Джостар. Мъжът твърди, че прилепи с такива размери са често срещано явление на Филипините. Снимките показват как много голям летящ бозайник виси с главата надолу, а до него стои млад мъж, демонстриращ страхотните размери на крилато създание.

В портала World of buzz, където са препечатани фотосите, се посочва, че прилепите са толкова тежки, че чупят клоните на дърветата. Живеят изключително във Филипините. Въпреки че страховитото съществото има доста грозен външен вид, притежава много дружелюбен характер. Храни се изключително с плодове.

На Земята има около 1100 вида прилепи. Учените твърдят, че тези същества са живели още преди 100 милиона години, тоест заедно с динозаврите. Прилепите създават потомство веднъж годишно и то само по едно бебе. Живеят до 30 и повече години.