Приморско, „Хилтън“ и „Хаят“ триумфираха с БГ наградите за туризъм

Калин Стоянов специален гост на бляскавата церемония в Царево

Новини
16:15 - 21 Юни 2024
15799
Приморско, „Хилтън“ и „Хаят“ триумфираха с БГ наградите за туризъм

Община Приморско, лъскавите хотели „Хилтън“ и „Хаят“ и обновените Централни хали в София са големите победители на шестото издание на Българските туристически награди. Бляскавата церемония се проведе по изключение в Царево по идея на кмета Марин Киров, след като миналата година именно Царево триумфира в категорията „най-добра вътрешна дестинация за туризъм“.

Тази година приза заслужено отиде в Приморско – градчето с най-голяма плажна ивица на юг от Бургас, възродено за броени месеци и отново превърнало се в предпочитана морска дестинация благодарение на работата на младия кмет Иван Гайков.

Наградата на Иван Гайков беше връчена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който беше сред високопоставените гости на церемонията и също си тръгна с приз – Приятел на туризма. В конферентната част преди церемонията по награждаването, Калин Стоянов обсъди съвместно със зам.-министъра на туризма и други представителни лица бъдещето на съвместна кампания „България – сигурна дестинация“.

Големите победители на Българските туристически награди позират на обща снимка. Домакин на церемонията беше кмета на Царево Марин Киров.

За градски хотел на годината, избран от международното жури с членове от САЩ, Швейцария, Великобритания и България, беше избран обновеният 23 години след пускането си столичен "Хилтън". Хотелска верига №1 на годината е наброяващият вече 6 обекта в страната ни „Хаят“ – 2 от веригата HyattRegency и 4 под бранда HyattInclusiveCollection.

В категорията „зелен/спа“ хотел на годината беше избран Sante' Spa Hote, а за крайбрежен хотел №1 на България за 2024 г. журито избра the LODGE в Царево. Хотелските призове бяха връчени от Павлин Петров, заместник-министър на туризма. Министерството на туризма традиционно вече 6 години е партньор на българските туристически награди. Това лято под мотото: „Намери своята морска история“.

Новата награда за Туристическа атракция на годината отиде при най-голямата инвестиция в сектора, както и една от най-значимите в страната, както и най-грижливата и най-прецизна реставрация на паметник на културата - Централните хали в София от "Кауфланд".