Принц Андрю под натиск след ареста на Гислейн Максуел

Това е част от продължаващото разследване на самоубилия се милиардер Епстайн

Свят
13:21 - 03 Юли 2020
4200
Принц Андрю под натиск след ареста на Гислейн Максуел

Засилва се натискът върху принц Андрю да даде показания пред разследващи от ФБР след арестуването на Гислейн Максуел по обвинения в секс трафик и лъжесвидетелстване, което е част от продължаващото разследване на самоубилия се милиардер Джефри Епстайн, пише "Гардиън".

На пресконференция в Ню Йорк прокуратурата, която разкри подробности за повдигнатите обвинения срещу Максуел, призова принца да свидетелства.

Източник, близък до работната група на принца, коментира, че адвокатите му два пъти се опитали да се свържат с Министерството на правосъдието на САЩ и до този момент няма отговор.

Максуел беше арестувана вчера сутринта в малък град в американския щат Ню Хампшър.

Принцът не крие, че с Максуел са дългогодишни приятели и че тя го е запознала с Епстайн, който се самоуби в килията си миналия август, след като му бяха повдигнати обвинения в секс трафик на непълнолетни.

Прокуратурата продължи разследването и поиска показания от принц Андрю. Той е обвиняван от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била принудена да прави секс с него в жилището на Максуел в Лондон, когато е била на 17 г. Принцът категорично отхвърля обвиненията.

Вчера от федералната прокуратура обявиха, че Максуел е играла решаваща роля в извършваните от Епстайн престъпления от сексуален характер.

Максуел отдавна е обвинявана от много жени, че тя ги е вербувала, за да правят масажи на Епстайн, достигали до изнасилване или секс трафик.