Принц Хари: С татко Чарлз се размазахме на концерт на Спайс гърлс след погребението на мама!

Шоу
16:08 - 13 Януари 2023
51385
Принц Хари: С татко Чарлз се размазахме на концерт на Спайс гърлс след погребението на мама!

Автобиографията на принц Хари "Резервният" предизвика масова истерия и бум в продажбите на книгата още в първите часове от пускането ѝ на пазара. Все повече интересни истории от томчето излизат в медиите, а особено шокиращ е разказът на херцога за това как е посетил с баща си концерт на "Спайс гърлс" непоредствено след погребението на Даяна.

Събитието е в средата на ноември 1997 г. - два месеца, след като Хари си взема последно сбогом със своята майка, загинала в ужасяваща катастрофа в последния ден на август. Тогава принцът е на 13 години. С Чарлз – тогава все още принц на Уелс, присъствали на благотворителен концерт, организиран в Южна Африка, а "гвоздеят на програмата" била култовата женска група "Спайс Гърлс".

"Събитието представляваше първата ми публична проява след погребението.  Спомням си как стъпих на червения килим, слагайки насилствена усмивка на лицето си, докато всъщност копнеех да лежа в леглото си в двореца Сейнт Джеймс", пише Хари.

Преди концерта принцът лично се срещнал с момичетата от популярната банда – първа към него, за да се ръкува, се приближила Пош Спайс (Виктория Бекъм). Особена връзка почувствал с Джинджър Спайс (Гери Халиуел), най-вече заради цвета на косата ѝ, който се доближавал до този на неговата.

А ето какво станало на самия концерт: "Видях татко със собствените си очи – той си тактуваше весело с глава и потропваше с крак в ритъма на музиката, освен това си припяваше думите от песента (хитът "Уонаби"), която звучеше: "Ако искаш бъдещето ми, забрави миналото ми. Ако искаш да бъдеш с мен, по-добре действай бързо." Явно си е мислел за Камила, докато е припявал."