Принц Хари се оказа стара дружка на Байдън

През годините новият президент на САЩ и новата първа дама са били на няколко събития заедно с кралската особа

Актуални новини
14:25 - 22 Януари 2021
1686
Принц Хари се оказа стара дружка на Байдън

Джо Байдън вероятно ще се срещне с кралица Елизабет в някакъв момент след встъпването му в длъжност, което вече се случи на 20 януари. Нейно величество се е срещала с всеки президент на САЩ, с изключение на Линдън Б. Джонсън, откакто нейното управление започва през 1952 г. Но има един член на кралското семейство, който Джо вече е срещнал много пъти и това е принц Хари. Изглежда, че те вече са завързали добро приятелство през годините.  

Съпругата на новия президент на САЩ, д-р Джил Байдън, се срещна за първи път с Хари по време на турнето му в САЩ през 2013 г., когато той присъства на прием за британски и американски ранени войници във Вашингтон. По това време Джо Байдън и съпругата му бяха вицепрезидент и втора дама в администрацията на президента Обама. 

През годините новият президент на САЩ и новата първа дама са били на няколко събития заедно с принц Хари.

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които се оттеглиха от кралските задължения миналия март, открито говориха за важността на гласуването в навечерието на американските избори през ноември 2020 г. Хари, който разкри, че не е успял да гласува през целия си живот, защото е член на британското кралско семейство, не е бил в състояние да гласува на президентските избори, но за Меган беше потвърдено, че е гласувала. 

Въпреки близостта на Хари с Джо Байдън нито той, нито Меган изрично изразиха личните си политически възгледи или подкрепиха никоя партия в началото на изборите през 2020 г. в САЩ.