Принц Хари ще намаже милиони от покойната кралица

Свят
10:36 - 09 Септември 2024
1107
Принц Хари ще намаже милиони от покойната кралица

Принц Хари ще получи подарък за 8 милиона британски лири за 40-ия си рожден ден – след като кралицата майка, неговата прабаба, му остави наследството преди 30 години.

Приживе кралица Елизабет, майката на Нейно величество Елизабет II, събра значителен фонд за херцога на Съсекс, който ще отпразнува своя важен момент на 15 септември, когато беше само на 10 години. Както съобщава The Times , кралицата-майка, на 94 години по това време, отделя щедри необлагаеми 19 милиона лири през 1994 г., за да ги остави на своите правнуци.

Наследството беше разделено на две вноски, едно плащане, когато кралските особи навършиха 21 години, и друго на 40-тата им годишнина. „Това беше начинът, по който кралицата-майка можеше да заделя пари за своите правнуци и начин да прехвърли част от имуществото си по данъчно ефективен начин“, каза източник, близък до кралското семейство.

Интересно е, че източници смятат, че Хари може да получи повече пари, отколкото на брат и Уилям. Предполага се, че кралицата майка може да е оставила повече пари на Хари, тъй като брат му е престолонаследник и със сигурност ще получи по-голямо наследство. Като принц на Уелс Уилям наследява цялото херцогство на Корнуол.

Кралицата майка почина през 2002 г. и подробностите от нейното завещание бяха забулени в тайна. Изявление, публикувано от Бъкингамския дворец, гласи: „Кралицата Елизабет Кралицата-майка е завещала цялото си имущество (което основно включва имоти) на дъщеря си – кралица Елизабет II. В завещанието си тя поиска от кралицата да даде определени неща на членове на нейния персонал. Кралицата реши най-важните картини и произведения на изкуството на кралица Елизабет да бъдат прехвърлени в Кралската колекция“.