Принц Уилям късал с Кейт , за да тества чувствата й

През ключалката
17:39 - 09 Януари 2022
6230
Принц Уилям късал с Кейт, за да тества чувствата й

Кейт Мидълтън безспорно е една от най-популярните и обичани жени в британския кралски двор, при това не само от жителите на Острова, но и от хората по целия свят. Не е лъжа, че още от първия миг, в който се появи до принц Уилям, тя моментално спечели сърцата на широката общественост, благодарение на своята изящна осанка, вродената си изтънченост, магнетичното си присъствие и безупречния си стил, които продължава да демонстрира и до сега.

Макар и да не произхожда от аристократично семейство, никой не може да отрече, че брюнетка изглежда съвсем на мястото си до високопоставените представители на монархията. Нещо повече, мнозина я определят като "перлата в британската корона", споделяйки единодушно мнението, че тя е родена да бъде принцеса и стои достойно до престолонаследника на трона. И наистина, тя притежава истинска класа и пленяваща харизма, напълно подхождащи на титлата, която получи, след като се врече във вечна любов на съпруга си през 2011 г. Всички нейни качества някак съвсем естествено я превръщат във всеобщ център на внимание, без значение къде отиде, а човек трудно би си представил, че във вените ѝ не тече синя кръв.

Днес Катрин Елизабет Мидълтън, както е пълното ѝ име, празнува своя 40-и рожден ден. Тя се ражда на 9 януари 1982 г. в град Рединг, Великобритания. Тя е първородното дете на Майкъл и Карол Мидълтън, които по-късно съдбата дарява с още една дъщеря, която кръщават Пипа, и син - Джеймс. Баща ѝ е авиодиспечер, впоследствие станал пилот, а майка ѝ е стюардеса.

В средата на 80-те семейството се мести да живее за няколко години в Аман, а причината е, че авиокомпанията "British Airlines", за която работи Майкъл, го назначава за кратко на позиция в Йордания. Като ученичка Кейт установява, че има заложби както в спорта, така и в актьорското майсторство и музиката. Тенисът на корт и хокеят са само една малка част от нещата, които тогава ѝ носят истинско удоволствие, макар впоследствие да избира да следва висшето си образование със съвсем различна специалност.

Истината е, че тя можеше никога да не се запознае внука на кралица Елизабет Втора, ако не бе решила да се отдаде на страстта си към изобразителното изкуство, която през 2001 г., когато е на 19 г., я отвежда в университета "St. Andrews", където той също избира да учи.

И въпреки че в по-късни свои интервюта Мидълтън признава, че се е различавала от повечето си връстнички, които влюбено са въздишали, съзерцавайки снимките на принца, закачени по стените в стаите им в общежитието, тя все пак не отрича, че когато се е сблъскала с него за първи път, се е изчервила.

"Изведнъж станах много срамежлива и притеснителна...", признава в разговор с британската телевизия, в деня, когато двамата обявяват годежа си.

Романсът им обаче далеч не започва веднага, с първите прехвръкнали помежду им искри, както по закон се случва в повечето холивудски продукции. Основната причина за това е, че по онова време тя се вижда с друго момче, който е нейният партньор. Освен това откровено заявява, че в началото не е имала никакъв интерес към големия брат на принц Хари. Така минава повече от година, преди големият син на покойната принцеса Даяна да направи първата крачка. Интересен факт е, че в онзи период те не само стават приятели, но дори и съквартиранти. През втората година на следването си дори делят едно жилище с още двама души. По думите на самия Уилям, това им е дало възможността да се опознаят и постепенно да се сближат.

"Прекарвахме все повече време заедно, смеейки се почти постоянно. Тя има страхотно чувство за хумор, което е чудесно, защото моето е прозаично... В даден момент започнах да си давам сметка, че с нея споделяме едни и същи интереси", казва той.

Важна роля в отношенията им изиграва модно ревю, организирано от висшето учебно заведение, в което Кейт взима участие, дефилирайки в къса и прозрачна рокля. Виждайки я на подиума, застанала под ярките светлини на прожекторите, стоящият в публиката Уилям, който е платил 200 паунда, за да присъства на шоуто, се навежда към свой приятел и му прошепва на ухо: "Тя е секси". В онзи миг той започва да гледа на нея по съвсем различен начин, накарал го окончателно да вземе решението да спечели сърцето ѝ.

"Спомням си, че тогава той постоянно готвеше най-различни ястия. Мисля, че се опитваше сериозно да ме впечатли", разказва Кейт, цитира Дир.

Положените усилия от негова страна все пак дават резултат и любовта им започва през 2003 г. Връзката им обаче става публично достояние едва 12 месеца по-късно, когато папараци ги хващат да карат ски заедно по заснежените писти на зимния курорт Клорстерс, разположен в Швейцария.

След като двамата се дипломират принцът постъпва на служба в Кралските военновъздушни сили, а половинката му започва работа на непълно работно време за бранда "Jigsaw Junior". Първоначално те не позволяват на дистанцията и редките им срещи да се превърнат проблем за връзката им, но постепенно ситуацията се променя.

Въпреки силните им чувства, през март 2007 г. те се разделят. Новината първи обявява вестник "The Sun", който няколко дни след това отпечатва на страниците си кадри, разкриващи как Уилям се забавлява в компанията на други момичета. Междувременно, знаейки, че различни фотографи я дебнат на всеки ъгъл, надявайки се да запечатат реакцията ѝ, Кейт се опитва да не показва разочарованието си и прекарва цялата пролет работейки и подготвяйки се за благотворително състезание.

След няколко месеца те се сдобряват и подновяват отношенията си, този път обаче инициативата поема Мидълтън, която тайно отива на тържество в тренировъчната база, където служи доскорошната ѝ половинка.

През октомври 2010 г., по време на пътешествие до Кения, принц Уилям най-после пада на едно коляно и задава големия въпрос на своята избраница. Той ѝ предлага брак с пръстен, украсен с 12-каратов син сапфир и 14 диаманта, който майка му сама избира за своя годеж. Двойката официално обявява, че Уилям е поискал ръката на Кейт през ноември същата година.

Съвсем наскоро кралският фотограф Артър Едуардс разкри пред британски таблиод, че навремето синът на лейди Ди му е доверил каква е причината, поради която е взел решението да сложи край на връзката си със своята половинка. Той споделя, че малко преди влюбените да се изправят един до друг пред олтара и да заживеят щастливо до края на дните си, Уилям го е поканил на чай с още няколко души, за да ги представи официално на Катрин.

"Това се случи малко след като отново намериха път един към друг, точно преди той да ѝ зададе големия въпрос", уточнява мъжът. "Тогава директно го попитах защо по-рано накара тази прекрасна дама да се откаже от него и да го напусне. Очаквах отговорът му по някакъв начин да е свързан с тежката история на разбитото му семейство, но вместо това той ми каза: Е, Артър, трябваше да бъда сигурен, че това е правилната жена за мен, защото искам този брак да продължи вечно". Не можех да повярвам, че всичко това е било просто един тест, че е рискувал щастието си, за да се увери, че тази жена наистина го обича, както и той нея", разказва фотографът.

В разговора си с медията той заяви, че се чувства спокоен за бъдещето на кралското семейство, тъй като познава добре херцозите на Кеймбридж и знае, че те ще направят всичко по силите си, за да го защитят и опазят от евентуални бъдещи трусове, независимо от тяхното естество.

"Уилям беше напълно прав да се събере отново с Кейт. Радвам се, че осъзна истинската ѝ стойност. Той искаше човек, с когото ще бъде до самия край. Уверен съм, че действително го откри", заключва Едуардс.