Принца на мрака слага край

Великият Ози Озбърн прекратява с турнетата

Новини
13:37 - 01 Февруари 2023
3059
Принца на мрака слага край

"Никога не съм си представял, че дните на турнетата ми ще приключат точно по този начин" - това призна Принца на мрака Ози Озбърн.

Голямата новина е, че Ози окончателно се пенсионира от концертна дейност "след години на инциденти, заболявания и отлагане". Самият Ози съобщава новината в социалните медии с предълъг пост. Той започва с думите: "Това е може би едно от най-трудните неща, което някога се е налагало да споделя с верните ми фенове..."

Всички закупени билети за планираните турнета на близо 75-годишния ветеран ще се възстановят на мястото, от което са купени. Добрата новина е, че гласът му бил наред. Просто екипът му ще търси начин да пее, без да пътува.

Ози имаше доста амбициозни, като за състоянито и възрастта си, планове. Обявено първоначално през 2018 г., прощалното му (за кой ли път!) турне - Ozzy's No More Tours 2 беше пренасрочвано многократно заради лошото здраве на Ози и пандемията.

Миналата година Шарън Озбърн обяви, че мъжът й ще се подложи на сериозна хирургическа интервенция за коригиране на проблемите с врата и гръбначния стълб, които се отключиха след падане у дома му през 2019 г. Освен този инцидент, вокалистът се бори с Паркинсон, множество стафилококови инфекции, пневмония, грип и спукан кръвоносен съд в окото.