Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм

Шейха Махра заряза съпруга си с 2 изречения и без никакви обяснения

През ключалката
11:45 - 21 Юли 2024
5795
Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм

Шокираща ситуация настъпи във висшите слоеве на арабския свят.

Шейха Махра, дъщеря на вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства, заяви, че се развежда със съпруга си пред очите на всички потребители в онлайн пространството. През лятото на 2023 г. Нейно Височество се омъжи за Шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум на грандиозна сватбена церемония.

Но сега, година по-късно, с публикация в Инстаграм, тя го заряза с 2 изречения и без никакви обяснения. Единствената причина, която посочва в поста, са постоянните му ангажименти с други компании. Махра се обърна към съпруга си така: "Скъпи съпруже, тъй като си зает с компанията на други хора, тук официално обявявам нашия развод. Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Грижи се за себе си, твоята бивша жена."

Публикацията на принцесата вече е натрупала стотици хиляди харесвания и десетки коментари, а снимките от сватбата й вече ги няма в профила. Впечатляващо е, че въпреки суровите очаквания в мюсюлманския свят, в коментарите под нейното авангардно съобщение за развод хората не я нападат, напротив - всички я поздравяват за смелостта и я наричат "желязна".

Съвсем наскоро Шейха стана майка и на този етап не е ясно при кой родител ще отиде детето. Според изданието Page Six е по-вероятно да остане при майка си, тъй като така повелява традицията.

Нейно Височество Шейха Махра бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум е член на кралското семейство на Дубай. Майка й Зоуи Григоракос е от Гърция, а баща й е шейх Мохамед бин Раид Ал Мактум - вицепрезидент и министър-председател на Обединените арабски емирства и владетел на Дубай.

Махра от своя страна, е прочута със своята благотворителна дейност, с уменията си по конна езда и страстта си към фотографията.

Основното си образование получава в частно училище в Дубай. След това продължава обучението си във Великобритания и има диплома по международни отношения. Освен това има и висше образование от правителствената администрация на Мохамед бин Рашид. Тя е прочута и със състраданието си към болни деца и отделя много от времето си, за да бъде с тях.