Присъдата на Кристиан Николов - чак след месец

Прокуратурата поиска 15 години затвор за смъртта на Милен Цветков

Общество
14:36 - 06 Октомври 2022
2365
Присъдата на Кристиан Николов - чак след месец

Присъдата за убийството на Милен Цветков става ясна след месец, след като прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов.

"Не съм ползвал наркотици - нито тежки, нито леки. Разкайвам се горчиво за случилото се. Моля да отмените присъдата на СГС и да върнете делото на първа инстанция. Има един израз "Всеки носи своя кръст". Аз ще нося своя до края на живота си", каза в съдебната зала Кристиан Николов, преди да чуе решението на съда.

Той подчерта, че разследването се е водело тенденциозно, а прокуратурата е имала за цел да се направи пиар кампания, защото Цветков бил медийна личност.

"Сърцето ми е чисто пред Господ, защото искрено се разкайвам", допълни Николов.

Журналистът Милен Цветков бе пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

На 4 март тази година Кристиан Николов бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.