Приятел на Бербатов - жертва на сексуално насилие

Спорт
22:16 - 23 Октомври 2021
4884
Приятел на Бербатов - жертва на сексуално насилие

Бившият играч на Манчестър Юнайтед - Патрис Евра, разтърси целия свят с признания за това, че като ученик е бил насилван сексуално от учителя си.

Французинът направи разкритието в биографичната си книга "Обичам тази игра" и отбелязва, че когато е бил на 13, преподавателят, който е бил и директор на училището, му е посягал ежедневно.

"Беше ми трудно да разкрия това, но го направих, за да се знае, че подобни неща могат да се случат на всеки. Беше голям шок за майка ми да научи това и ме помоли да не го слагам в книгата, но когато й казах, че го правя, за да защитя децата от бъдещи посегателства, тя го прие. Сега хората ще ме гледат с други очи, но след като разкрих тайната, всичко стана по-лесно", обяви Евра в интервю за вестник "Таймс".

40-годишният в момента французин сподели шокиращата случка от тийнейджърските си години.

Извършителят на посегателството е учителят, в чийто дом Евра отсядал три пъти седмично. Евра разказва как мъжът влизал в стаята му, докато спи, опипвал го и се опитвал да му свали дрехите. Евра не разказал за случилото се дори на майка си, тъй като бил засрамен. Все пак той успял да я убеди повече да не го пуска в дома на учителя.

В последната вечер станало и най-страшното сексуално посегателство. Няколко години по-късно, когато Евра вече е футболист на Монако, бил потърсен от полицията, тъй като срещу въпросния учител са постъпили обвинения. Евра обаче скрил истината, за което съжалява и до момента.

Наскоро той разказал на майка си какво е трябвало да преживее и тя се опитала да го убеди да не дава гласност на случилото се в биографията. Евра обаче категорично отказал.

„Не го правя за себе си, а за другите деца. Не искам хората да ме съжаляват”, заяви бившият играч на Ман Юнайтед, който е един от най-добрите приятели на Димитър Бербатов по време на съвместния им престой на "Олд Трафорд".