Приятел на палача на Дебора е отвлякъл и пребил жена

Прокуратурата в Стара Загора предаде на съд насилника

Топ
20:12 - 11 Август 2023
9020
Приятел на палача на Дебора е отвлякъл и пребил жена

Окръжна прокуратура - Стара Загора предаде на съд мъж, обвинен в побой, закана с убийство и отвличане на жена, съобщи Нова.

Според предоставените данни, инцидентът се е случил на 27 март в селата Арнаутито и Самуилово. Обвиненият мъж е нанесъл на 31-годишната жена средна телесна повреда на десния крак, която е довела до трайно затрудняване на нейните движения за период от около 40 дни. Освен това той заплашил жената с убийство и я е отвлякъл.

Според жертвата мъжът, който я е пребил, е приятел на задържания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев. 

Събитията започват с посещение на Диляна в дискотека в Стара Загора. Обвиненият по-късно пристига на същото място. След кратко посещение в казино, жената се отправя към жилището си с такси, където я причаква обвиненият, който я атакува и отвлича с колата си. През следващите часове жертвата бива многократно пребивана и малтретирана.

Колата е спряла край Арнаутито, където мъжът е извадил жената от автомобила и отново ѝ е нанесъл побой, след което я е затворил в пункт за мляко в местната кравеферма. Там я е заплашил с убийство. През цялото време жената викала за помощ и го умолявала да я върне в дома ѝ, което той направил, едва когато тя обещала, че няма да го издаде.

След инцидента, Диляна е откарана в болница, където лекарите установяват счупване на десния ѝ крак и други телесни повреди. В хода на разследването са извършени различни действия, включително разпити на свидетели, експертни заключения и изземане на веществени доказателства.